Пролетно почистване 2024 стартира на 10 април

С идването на пролетта, дойде и времето за традиционното пролетно почистване. Тази година Община Габрово приканва всички жители да се включат в кампанията като почистят любимо място - пространството край блока, близката градинка или зона за разходка и почивка.

Инициативата „Пролетно почистване 2024“ се организира от Община Габрово и ще продължи 10 до 30 април 2024г. По време на кампанията всеки габровец ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии. Община Габрово осигурява чували и ръкавици, както и транспорт на събраните отпадъци.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2024“ като заявите участие на тел.: 066 818 311 или на  e-mail: zhana.bastreva@gabrovo.bg. Регистрация за участие в кампанията може да направите и на място при получаването на чували и ръкавици.

За регистрация е необходима следната информация:

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани граждански екипи. Чували и ръкавици се получават в сградата на Община Габрово (официален вход), всяка сряда от 10 април 2024г. до края на кампанията.

В зависимост от спецификата на посочените райони, ОП „Благоустрояване“ ще осигури транспортиране на събраните отпадъци до Регионалното депо за неопасни отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Ще сме благодарни, ако ни изпратите снимки ПРЕДИ и СЛЕД почистването, което Вашият екип ще направи, а ние ще ги публикуваме, за да покажем дадения от Вас добър пример. Екипите с най-активно участие и атрактивни снимки ще получат растения за засаждане, отгледани в оранжериите на ОП “Благоустрояване“.

Очакваме Ви в дните на Пролетното почистване – от 10 до 30 април 2024г.