Нови награди за участниците във вендиг системата

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Над 50 000 бр. са вече предадените опаковки.

194 габровци получиха своите награди при поредното им раздаване. И този път имаше участници, събрали стотици точки, с които успяха да получат пълния комплект с еко артикули. Информираме, че поради огромния интерес наградата „корков комплект“ вече е изчерпана. Но имаме НОВИ НАГРАДИ.

В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата вече се присъединиха и двама нови партньори – Книжарници „Златев“ и Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“. Предоставените от тях награди отново са екологични и включват книги, моливи, карта за отстъпка и други еко пособия. Всички те ще бъдат включени в кампанията за следващото награждаване, което предстои на 2 август 2022г. Поканата за партньорство остава отворена към всички заинтересовани страни, които могат да се свържат с екипа на Община Габрово на тел.: 066 818 311 или на e-mail: gabrovo@gabrovo.bg.

Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от Община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди.

Списък на актуалните награди:

Наградите се предоставят до изчерпване на количествата.

Община Габрово благодари на всички участници в инициативата и Ви очаква отново!