Кауза: Планетариум

Снимката е част от изложбата "Слънчева система" в Астрономическа обсерватория и Планетариум - Габрово

Отпадъците са ресурс и вероятно много са причините, които ни убеждават в това твърдение. А сега има още една причина, която се крие в поредната добра кауза, чрез която ненужните суровини могат да се превърнат в полезна и важна подкрепа.

Новата кампания, която Община Габрово обявява, е свързана с подпомагане на Астрономическа обсерватория и Планетариум – Габрово. В рамките на сключено споразумение за партньорство с фирма „Евроимпекс - Варна“ ООД ще се събират ненужна хартия и пластмаса, а получените средства ще бъдат предоставени на габровския планетариум за подпомагане дейностите по неговото реновиране.

Кампанията ще бъде обявявана периодично, като стартът й ще поставим още през октомври. Специално за инициативата ще бъде обособен временен събирателен пункт, намиращ се на ул. „Юрий Венелин“ №16. Разделно събрани хартия, пластмаса и кенчета може да предадете във временния пункт на 9 и 10 октомври, от 14:30 до 17:30 часа.

Допълнителна информация може да получите на тел.: 066 818 311 или на email: maria.radoycheva@gabrovo.bg

Астрономическа обсерватория и планетариум - Габрово е просветна, културна и изследователска институция, тясно свързана с работата на училищата, естествено вписваща се в структурата на града и района на централна България. Един от интересните за посещение обекти в нашия красив град и притегателен център за тези, които се интересуват от астрономия или просто искат да научат нещо повече за Вселената, която ни заобикаля.