Ден на околната среда! Да подкрепим природата

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда.

„Не можем да върнем времето назад. Но можем да отглеждаме дървета, да озеленяваме градовете си, да възстановяваме градините си, да променяме начина си на живот и да почистваме реките и бреговете. Ние сме поколението, което може да сключи мир с природата.“

ПРЕОБРАЗУВАЙ. ПРЕТВОРИ. ВЪЗСТАНОВИ.

Това е мотото на Световния ден на околната среда за 2021 година.

Община Габрово се включва в традиционното отбелязване на Международния ден на околната среда като кампанията тази година ще провокира габровци да бъдат знаещи, можещи и екологични.

Специално видео, реализирано от Еко Партнърс България АД,  ще ви разкаже за пътят на разделното събиране на отпадъци, а най-любознателните могат да проверят знанията си за опазване на природата чрез интересен куиз.

Сканирайте QR кода с телефона си, за да решите задачите в куиза.

Материалите са предоставени с любезното съдействие на Еко Партнърс АД, партньори на Община Габрово в разделното събиране на отпадъци от опаковки и предоставящи новите метални контейнери.

Община Габрово честити професионалния празник на всички, избрали да работят в сферата на опазването на околната среда! Бъдете здрави, преоткривайте и подкрепяйте хармонията в природата!

Отбелязването на Световния ден на околната среда е част от програмата на Община Габрово за 2021 година като носител на престижната награда Европейски зелен лист #EUGreenLeaf.