Броени дни остават, за да спечелите еко награда

Храните, които ядем, въздухът, който дишаме, водата, която пием и климатът, който прави планетата ни обитаема, идват от природата.

Ето защо сега е време за природа!

Точно два дни остават до финала на инициативата „ВРЕМЕ ЗА ПРИРОДА“, организирана от Община Габрово и посветена на Международния ден на околната среда.

Кампанията тази година Ви провокира да бъдете знаещи, можещи, екологични, за да покажете, че животът сред природата ни дава здраве, добра емоция и усещане за хармония.

Инициативата „ВРЕМЕ ЗА ПРИРОДА“ продължава до 25 юни 2020г., включително. Предвидени са три категории и много награди.

Може да участвате в всяка от трите категории: „ЕКО Викторина“, „Моето цветно/чисто място“, „Изкуство от отпадък“.

ЕКО Викторина

Интересен и образователен еко QUIZ, в който може да проверите знанията си, свързани с отпадъците и околната среда. Викторината се провежда онлайн, като е нужно да попълните електронната форма ТУК.

Моето цветно/чисто място

Изпратете ни снимка на градинката, за която се грижите, на дръвчето, което засадихте, на цветята, които  отглеждате, на мястото, което почиствате. Към снимките изпратете и кратко описание на мястото, за което се грижите. Снимките с описанието, заедно с три имена, възраст и телефон за връзка изпращайте на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg

Изкуство от отпадък

Ако сте творческа натура и обичате да претворявате и прекроявате старите вещи в нещо ново, което използвате в ежедневието си, разкажете ни за това. Изпратете снимка на вещите, на които сте дали „нов живот“ и от ненужен боклук сте ги превърнали в полезен предмет. Разкажете за какво служат тези вещи и как сте ги изработили. Снимките с описанието, заедно с три имена и телефон за връзка изпращайте на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg