Разменяме отпадъци за компост

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Община Габрово организира поредното издание на "Био отпадък за компост". По време на кампанията шумна, пъстра и информативна шатра бе разположена на централната улица „Радецка“. Преминаващите габровци научиха повече за опазването на природата и разделното събиране на отпадъците, а онези, които донесоха биоразградими отпадъци получиха пакет качествен почвен подобрител – компост. Компостът е произведен на Регионалното депо за неопасни отпадъци и преминал е лабораторни изследвания, които гарантират неговата чистота и високо съдържание на полезни вещества за посевите.

Специално участие в инициативата взеха учениците от 7 клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Водени от класния си ръководител Мария Попова, децата успешно се включиха в акцията, като заедно с талисманите на боклука – Смет.Ка и Чистача раздаваха информационни модули и провокираха хората да оставят послания на природата.

Община Габрово благодари на всички, заявили желанието си да опазят Земята от отпадъците и да съхранят нейните богатства и красота!