127 габровци получиха наградите си от вендиг системата

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци приеха каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

127 габровци вече получиха своите награди. Някои от тях бяха събрали достатъчно точки, за да получат пълния комплект с еко артикули. Попитани защо са толкова упорити в събирането на талони от вендинг автоматите, участниците в кампанията споделиха, че обичат природата и ценят нейните ресурси, а чрез инициативата виждат смисъл в своите действия. А децата разказаха, че се състезават с приятелите си кой по-бързо ще събере точките. Освен това малките габровци споделиха, че много харесват звука на автоматите – „сякаш чуваме как машината хрупа отпадъците“, казаха група малчугани.

По време на събитието бяха споделени и много интересни истории. Светослав събрал 996 точки, но за да стигне до тази цифра буквално почистил квартала. Виктория помагала в заведение, където събирала всички ненужни кенчета и бутилки, а Петър организирал приятелите си и всеки ден в уречен час те посещавали вендинг автомата, за да предадат отпадъците си.

Сигурни сме, събирането на истории ще продължи, а с него ще продължи и добрата кауза.

Какви са новите разкази ще разберем на 5 юли 2022г., когато е следващата дата за раздаване на награди.

А до тогава напомняме, че има достатъчно награди, които при изчерпването си ще бъдат заменяни от нови стимули.

Община Габрово предлага партньорство в инициативата на всички заинтересовани страни, като са възможни множество форми на сътрудничество – предоставяне на материални награди, отстъпки, клиентски карти, преференциални условия за ползване на стоки и услуги и други. По този начин бизнесите и дейностите на партньорите ще бъдат популяризирани и пряко ще допринесат за опазването на околната среда, ще достигнат нови клиенти и ще бъдат споделени като добър пример в сферата на управлението на отпадъците.

За повече информация и контакти: тел.: 066 818 311, e-mail: gabrovo@gabrovo.bg.

Община Габрово благодари на всички участници в инициативата и Ви очаква отново!

Вижте снимки от събитието, а какви са наградите може да си припомните ТУК.