Пролетно почистване 2023 стартира на 5 април

С идването на пролетта, дойде и времето за традиционното пролетно почистване. Тази година Община Габрово приканва всички жители да се включат в кампанията като почистят любимо място - пространството край блока, близката градинка или някоя зона за разходка и почивка.

Инициативата „Пролетно почистване 2023“ се организира от Община Габрово и ще продължи почти месец - от 5 до 25 април 2023г. По време на кампанията всеки габровец ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2023“ като заявите участие на тел.: 066 818 311 / 0889 979 097;   или на e-mail: zhana.bastreva@gabrovo.bg. Необходимо е да изпратите следната информация:

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици се получават в сградата на Община Габрово, всеки вторник от 4 април 2023г. до края на кампанията:

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Ще сме благодарни, ако ни изпратите снимки ПРЕДИ и СЛЕД почистването, което Вашият екип ще направи, а ние ще ги публикуваме, за да покажем дадения от Вас добър пример. Екипите с най-активно участие, показано в снимки, ще получат компост и цветя за засаждане.

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата, край пътя или до любимата ни пейка в парка можем да решим заедно в дните на Пролетното почистване – от 5 до 25 април 2023г.