Остават 2 дни за регистрация в ЕКО състезанието

dav

В рамките на кампанията „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ Община Габрово обяви еко състезание за най-активните и отговорни „пазители“ на природата.

Право на участие в ЕКО състезанието имат всички габровци, които оценяват природата и са готови да й окажат нужната помощ, за да се избави от отпадъците.

Крайният срок за регистрация изтича след 2 дни.

Регистрация за участие може да направите на email: maria.radoycheva@gabrovo.bg или на тел.: 066 818 311. Крайният срок е до 14 април 2019г., включително.

Състезанието ще се проведе в три категории:

Нашето цветно и красиво място  

В тази категория участие могат да заявят всички жители на община Габрово, които целогодишно поддържат приветливо, чисто, цветно и подредено междублоково пространство в близост до тяхната жилищна сграда.

Екип с най-силна ЕКО акция

В тази категория участие могат да заявят всички екипи от доброволци, включили се в „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ и концентрирали усилия в почистването на обществени градски терени или извънградски райони. В екипите може да се включи всеки жител на община Габрово.

Децата и природата

В тази категория участие могат да заявят всички екипи на училища или детски градини от Община Габрово, включили се в „Пролетно почистване 2019: Обери боклука“ и насочили усилия в почистването на градски или извънградски райони. Отборите могат да се състоят от ученици/деца, техните родители и учители/възпитатели.

Наградите, осигурени от Община Габрово, са паркови пейки и бетонни кашпи, саксии, метални бутилки за вода. Победителите ще бъдат обявени на 22 април 2019г. Регламентът на състезанието, критериите за оценка и разпределението на наградите може да видите тук.