Мобилният пункт през август. График. Летни награди

Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци отпадъци от домакинствата, който стартира своята дейност в габровските квартали преди месец, набира все по-голяма популярност, в резултат на която многобройни са видовете предадени отпадъци, а количествата им нарастват.

В най-горещия летен месец Мобилният пункт ще продължи своята работа в големите габровски квартали. Пълният график и точките по трасето на пункта за месец Август може да видите в приложения файл.

От началото на август всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата, Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална рекламна книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Пълните условия и регламента на кампанията може да прочетете ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.